logo

cciDEAL: betere integratie met RSForm Pro

This article is in Dutch because 99,9% of my cciDEAL customers are Dutch 🙂

ccideal iconAls een Joomla webwinkel te ingewikkeld voor jou project/website is, kies je voor de cciDEAL integratie met RSForm Pro. Je bouwt dan gebruiksvriendelijk een formulier met RSForm Pro en laat iDEAL (en andere) betalingen verwerken via de integratie met cciDEAL. 

De afgelopen maanden heb ik de integratie tussen cciDEAL en RSForm Pro onder de loep genomen. Een aantal veelgevraagde verbeteringen zijn nu doorgevoerd en klaar voor gebruik! Installeer de laatste versie van cciDEAL en je kunt aan de slag, en bekijk in dit artikel wat er nieuw is. 

cciDEAL informatie   Download   Handleiding

 

Eigen omschrijving uit RSForm Pro in cciDEAL en op bankafschrift

Als je RSForm Pro en cciDEAL gebruikt in combinatie met Mollie, TargetPay of Rabo OmniKassa kun je een eigen beschrijving meegeven aan de betaling. Deze beschrijving kan statisch (verstopt veld of niet-aanpasbaar veld in RSForm Pro) zijn maar ook komen uit een veld in RSForm Pro dat jou klant zelf invult.

ccideal rsformpro omschrijving

Deze beschrijving wordt in ieder geval geregistreerd (als veld waarde) in RSForm Pro, in cciDEAL en doorgestuurd naar eerder genoemde iDEAL accounts. Afhankelijk van de bank waar jou klant (diegene die afrekent) bij zit kan de beschrijving ook zichtbaar zijn op het bank afschrift. Je kunt dan denken aan een beschrijving zoals “Donatie door Jan-Willem” of “Betaling factuur 1234”. De handleiding vertelt in meer details hoe dat werkt.

Aparte betaalmethodes toevoegen aan formulieren

Als je een iDEAL account hebt dat meerdere betaalmethoden ondersteunt (zoals Mollie, Rabo OmniKassa etc) kun je die betaalmethoden apart laten zien in RSForm Pro formulieren.

RSForm Pro - Bancontact

Omdat RSForm Pro zelf dit niet mogelijk maakt zul je wel een beetje moeten programmeren, maar als je daar niet bang voor bent kun je aan de slag. Het staat uitgebreid uitgelegd in de handleiding (met video!). 

Informatie van RSForm Pro in Betalingen overzicht van cciDEAL

Bij “Extra informatie” in het Betalingen overzicht van cciDEAL weergeef ik informatie van RSForm Pro nu duidelijker, zodat het administreren van betalingen eenvoudiger is. Indien een betaling uit RSForm Pro komt wordt nu sowieso de “RSForm Pro inzending” of in het Engels “RSForm Pro Submission ID” weergeven die overeenkomt met de inzending in RSForm Pro > Inzendingen. 

ccideal payments rsformprov2

Daarnaast, als je een eigen omschrijving gebruikt zoals omschreven eerder in dit artikel, wordt die nu ook automatisch weergeven als “RSForm Pro omschrijving”. Het terugvinden van betalingen en doen van de administratie zou hierdoor weer een sap eenvoudiger moeten zijn.