logo

cciDEAL & HikaShop: kies zelf voor order ID of order nummer bij betalingen

This article is in Dutch because 99,9% of my cciDEAL customers are Dutch 🙂

ccideal iconOp de Joomladagen 2016 kreeg ik het verzoek van Wilco van Connecting Connections om te kunnen kiezen tussen de order ID en order nummer als identificatie van een order in iDEAL (of andere) betalingen.

Dit is handig op het moment dat je de HikaShop orders en iDEAL (of andere) betalingen eenvoudiger wilt kunnen koppelen aan elkaar. Je boekhouder wordt er heel blij van.

 

cciDEAL informatie   Download   Handleiding

 

Standaard laat cciDEAL de order ID zien zoals je ook ziet op onderstaande screenshot. Maar je kunt in de betaalde versie van HikaShop een “custom order number” maken volgens een eigen gewenste formaat zoals 2016-MIJNORDER-1234.

voorbeeld hikashop id

Je kunt nu in de cciDEAL plugin voor HikaShop in een dropdown selecteren welke waarde je bij betalingen wilt zien staan. Als de bank dat ondersteunt zullen klanten deze waarde dus ook in hun bank afschrift zien. De waarde wordt ook meegestuurd naar het iDEAL account (Mollie bijvoorbeeld) waardoor je boekhouder dit “custom order number” ook kan gebruiken om orders aan elkaar te koppelen.

Deze nieuwe feature is beschikbaar in cciDEAL 4.5.3.

HikaShop iDEAL Voorkeur voor order ID