logo

cciDEAL & Mollie nu met Belgische KBC/CBC-Betaalknop

This article is in Dutch because, well, cciDEAL customers are Dutch ūüôā

ccideal iconSinds kort ondersteunt payment provider Mollie ook de Belgische betaalmethode KBC/CBC-Betaalknop, die het voor miljoenen Belgen eenvoudiger zal maken om te betalen in Nederlandse en Belgische Joomla websites en webwinkels.

Om de KBC/CBC-Betaalknop ook in HikaShop, Virtuemart, RSForm Pro of andere Joomla extensies te kunnen gebruiken waren enkele technische wijzigingen aan cciDEAL nodig, en met cciDEAL 4.5.7 zijn die nu voor alle cciDEAL gebruikers beschikbaar.

cciDEAL informatie   Download   Handleiding

Er zijn veel voordelen bij de KBC/CBC-Betaalknop:

  • Eenvoudig te gebruiken door gebruikers
  • Eenvoudig te activeren in de Mollie dashboard
  • Slechts 0,25 cent + 0,9% transactiekosten
  • Voor de klant achteraf betalen mogelijk, maar jij krijgt je geld direct!
  • Betalingen worden direct verwerkt

Mollie schrijft op hun blog meer over de KBC/CBC-Betaalknop.

KBC CBC betaalknop in Joomla, Virtuemart en HikaShop

Verkorte instructies om de KBC/CBC-Betaalknop te ondersteunen op jou Joomla website:

  • Update naar minimaal cciDEAL 4.5.7
  • Indien je cciDEAL hebt ge√Įntegreerd in een extensie waar in de extensie zelf¬†geen selectie van de betaalmethode (iDEAL, Bancontact etc) is, dan hoef je alleen te controleren dat de¬†KBC/CBC-Betaalknop geactiveerd is in je Mollie Dashboard
  • Indien je Virtuemart en HikaShop gebruikt, kunnen jou klanten de betaalmethode al selecteren in de checkout. Jij moet daarvoor de KBC/CBC-Betaalknop¬†in de Virtuemart of HikaShop “checkout” aanzetten. Natuurlijk moet je ook controleren dat de KBC/CBC-Betaalknop geactiveerd is in je¬†Mollie Dashboard. Jou klanten kiezen dan vrij vroeg tijdens het afrekenen al hun betaalmethode, en dat is bevorderlijk voor het percentage geslaagde betalingen. Mollie vraagt dan niet meer wat de voorkeurs-betaalmethode is aan de klant, omdat cciDEAL die al meegeeft.¬†Wil je de betaalmethoden al direct tijdens het afrekenen in Virtuemart of HikaShop laten zien, lees dan Extended Configuration for Virtuemart of Extended Configuration for HikaShop.

Mocht je er niet uit komen of vragen hebben, stuur mij dan een email op david@chillcreations.com.

nieuwe mollie betaalmethode KBC CBC Betaalknop v2