This integration is no longer supported for new sites from December 1st, 2018.

Maak een calculator (rekenmachine), ook wel bekend als een product configurator met de extensie Fabrik en cciDEAL. Deze implementatie (en de basis van de handleiding) is bedacht door Eric Beernink van Insitevision. Als je er vragen over hebt kun je ze aan mij stellen of de implementatie als (betaald) maatwerk aan Eric uitbesteden. Wij gaan er van uit dat je al bekend bent met Fabrik en/of jezelf dit aanleert als je deze integratie wilt gaan gebruiken. 

1. Voorbeeld video

 

2. Stappenplan

 1. Maak een lijst bij Componenten > Fabrik > Lijsten
 2. Maak de benodigde elementen voor je berekening bij Componenten > Fabrik > Elementen
 3. Maak het element met de berekening zelf, zie Fabrik Calculation element.
 4. Optioneel kun je het bedrag dynamisch maken (zoals in de video), daarvoor zet je bij het calc-element "Ajax calculation" op "Yes" en bij "Ajax observe fields" vul je de placeholders in van de elementen die een berekening forceren, bijvoorbeeld: "{tablename___elementname1_raw},{tablename___elementname2_raw},{tablename___elementname3_raw}" enzovoorts
 5. Ga naar het bijbehorende formulier bij Componenten > Fabrik > Formulieren
 6. Voeg/gebruik de Fabrik redirect plugin in dat formulier, zie Fabrik Redirect form plugin
  • "--doe--" moet worden redirect
  • "In" moet worden "Beide"
  • "On" moet worden "Beide"
  • "Description" is optioneel en kan worden "Naar iDEAL"
 7. In deze plug-in kun je een submission message opgeven, hier vul je het ideal formulier in en kun je ook placeholders van Fabrik, in dit geval willen van het calc-element “bedrag” de waarde doorgeven, dit doen we met de placeholder {bedrag}. Voor het ordernummer en extn kun je de waarde van andere element gebruiken, bijv. {id}.
 8. Bij tabblad "Module/Content plug-in redirect options" de “Content redirect” dropdown op "New Page" zetten.
 9. Omdat Fabrik geen e-commerce extensie is zul je de status van betalingen altijd in cciDEAL moeten bekijken bij Componenten > cciDEAL > Betalingen. Je kunt ook de Componenten > cciDEAL > Email instellingen gebruiken om jezelf een bericht te sturen als er een betaling plaatsvindt.