logo

Betaallinks met iDEAL en andere betaalmethoden – cciDEAL Links

Naast het maken van betaal knoppen met cciDEAL Simpel kun je ook je eigen betaal links maken: cciDEAL Links. Om cciDEAL Links te gebruiken hoef je niets extra’s te installeren, het is standaard onderdeel van cciDEAL.

cciDEAL Links kan bijvoorbeeld gebruikt worden om zelf betaal links te maken in externe facturatie of boekhoudpakketten.

www.joueigendomeinnaam.nl/index.php?option=com_ccidealplatform&task=bankform&ordernumber=12345&extn=Link&grandtotal=125.99

De link bestaat uit de volgende aanpasbare onderdelen, overige onderdelen moet je ongewijzigd laten

  • ordernumber=12345 – Het nummer zelf kun je aanpassen, maar het moet wel uniek zijn, bijvoorbeeld een opvolgend order- of factuurnummer. Let op, het beste kun je dit nummer niet lander dan 12 tekens laten zijn, en het mag geen speciale tekens bevatten (dat accepteren niet alle iDEAL accounts).
  • extn=Link – Hiermee weet cciDEAL dat de betaling gedaan wordt voor cciDEAL Links
  • grandtotal=125.00 – Het totaal bedrag dat je betaald wilt hebben, let op, met een punt als decimaal scheiding

Controleer bedragen achteraf

Omdat het te betalen bedrag in de link staat, kan de betaler het bedrag aanpassen voordat men naar de betaalomgeving gaat. Bij gebruik van cciDEAL Links adviseren we dan ook om altijd na de betaling het bedrag te controleren alvorens verdere actie te ondernemen.

Order nummer en Rabo OmniKassa 2.0

Als je een order nummer invoert in de link, kun je zien dat die gewijzigd is in het interface van de Rabobank. Dat het order nummer gewijzigd wordt klopt, dat is bij OmniKassa 2.0 nodig omdat het absoluut uniek moet zijn. En als je mensen een URL geeft, dan kunnen ze die link meerdere keren gebruiken of het order nummer in de URL aanpassen.

Dus cciDEAL voegt dan altijd een deel toe aan het order nummer, en doet dit alleen bij OmniKassa 2.0. Ik kon helaas geen 12345-9061d1 er van maken want de – accepteert OmniKassa 2.0 niet. Wat je wel kunt doen is van jou nummer 12345A maken en dan weet je dat “jouw” nummer de waarde is voor de A (of Y of …) en alles na de A is de unieke waarde van cciDEAL.

Overzicht van betalingen

Betalingen via cciDEAL Links worden allemaal volledig geregistreerd in cciDEAL. Het overzicht is te benaderen via Componenten > cciDEAL > Betalingen in het Joomla menu. Alle informatie die uw gebruikers invullen tijdens het afrekenen zal in dit overzicht zichtbaar worden, ook als de betaling niet voltooid is (u kunt dus zien welke betalingen mislukt zijn). Ook de status van de betaling is zichtbaar in het overzicht.

FAQ: Alleen iDEAL, of ook andere betaalmethoden?

Vraag: Werken eigen betaal links in cciDEAL alleen voor iDEAL betalingen, of kan ik ook andere betaalmethoden (Bancontact, Sofort, credit cards) aanbieden via de betaal knop?

Antwoord: Je kunt meerdere betaalmethoden gebruiken in eigen betaal links, maar of dat mogelijk is is afhankelijk van je iDEAL account. Bijvoorbeeld Mollie heeft de betaalmethoden zo geïmplementeerd in hun systeem, dat als je er meerdere activeert in hun dashboard ze automatisch weergeven worden als iemand via jou Mollie account afrekent. Je kunt dan cciDEAL Links gebruiken voor betalingen met iDEAL, Bancontact, Sofort, credit cards en meer!